donderdag 30 januari 2014

maandag 27 januari 2014

zondag 26 januari 2014

donderdag 23 januari 2014

Vandaag ben ik 10 weken! 


Joh dat is toch leuk om alweer jarig te zijn!! Mijn nieuwe familie zegt dat ik een béétje jarig ben, want echt jarig .. dat duurt nog heeeeeel lang.
Allemaal nieuwe leuke speeltjes, die ze kadootjes noemen kwamen te voorschijn uit een grote kartonnen doos; het Puppie Kado Pakket. Ik kreeg een heel zachte knuffel -even groot als ik ben- met een piep erin verstopt. Als ik er dan mee speel en het meesleep door het huis, dan laat ik ze af en toe de piep horen. Die zit een beetje verstopt maar soms vind ik 'm ineens als ik er heel wild mee ga schudden. Dat vind ik echt tof! 
Verder kreeg ik uit die doos een botje om op te kauwen. Dat is goed voor m'n tandjes zeggen ze en die ruikt ook nog eens heel lekker.
Juist toen ik druk aan het spelen was, zeiden ze dat ik op de foto moest (zie hieronder) maar daar had ik eigenlijk helemaal geen tijd voor. En ik werd ook nog gewogen. Dan moet ik stil staan en dat is best ontzettend moeilijk voor mij. Maar daarna mocht ik net zo lang met de nieuwe speeltjes rennen door het huis als ik maar wilde. Tenslotte ben ik een Windhond toch.
Toen ik wilde gaan slapen met de nieuwe knuffel mee in de bench, mocht ik voor het eerst een klein hapje proeven uit een blikje dat ook uit de grote doos kwam. Wauw! Dat smaakte goed zeg.
Weet je, ik wil wel iedere dag een beetje jarig zijn...    pootje Elfie xx


maandag 20 januari 2014

Spelen, eten, slapen, ontlasten, spelen, eten, slapen etc.

Vandaag woon ik precies één week in het nieuwe huis en ik heb het best druk joh. Zoveel leuke en spannende dingen te ontdekken en iedere keer is er weer iets nieuws om m'n tandjes in te zetten... maar het leukste is lekker wild spelen. Ik laat dan zomaar ineens een kefje horen. Pfff daar krijg je honger van zeg. En als ik dan gegeten heb wordt ik best wel moe en val zomaar in slaap. Als ik wakker wordt stretch ik even en ren dan gelijk het hele huis door. Ze moeten wel zien dat ik er weer ben (en dan weet ik óók dat ze mij niet vergeten zijn). Als ik ze dan heb begroet krijg ik allemaal knuffels terug, mijn staartje moet er van zwaaien. En dan ren ik na een paar rondjes naar mijn privé toilet. Die is steeds op dezelfde plaats dus ik kan het makkelijk terugvinden. Op de kranten doe ik dan m'n plasje en dan krijg ik een lekkertje als beloning! Dan ga ik weer een uurtje spelen en hollen, wat brokjes eten en weer spelen tot ik er moe van ben. En dan ga ik lekker slapen in mijn zelf gekrabbelde holletje in de bench. Mijn dagritme is: spelen - eten -  slapen - ontlasten - spelen - eten - slapen etc. Volgens mijn baasjes groei ik hiervan. En ik vind het allemaal zooo leuk!    Pootje Elfie xx

donderdag 16 januari 2014

Hiep hoera, ik ben vandaag een beetje jarig                

"Hoera, vandaag 9 weekjes oud" zeiden mijn nieuwe baasjes. En daarom mocht ik zomaar alle overgebleven broodkruimeltjes van de tafel snoepen. Anders krijgen de vogeltjes het altijd zeiden ze en nu mocht ik ze.
Best wel spannend zo hoog van de grond dus ik heb het maar heel snel allemaal opgesmikkeld. Soms was dat nog best lastig want ze plakten een beetje aan m'n snuit. En ik mocht ook een klein stukje kaaskruimel proeven. Nou dat smaakte naar meer!


 

En ik heb ook kadootjes gekregen: een heel zacht halsbandje (van hertenleer) dat eindelijk goed past, maatje 2XS. En een piepspeeltje. Dat geluid was best wel eng in het begin maar nu ben ik er wel aan gewend hoor. Ik vind het léuk!! Af en toe doe ik net of ik een kleine wolf ben en dan ren ik door het huis met het piepspeeltje. Da's vet joh! M'n nieuwe baasjes zeiden na een tijdje opeens "nou is het wel genoeg", juist toen ik de smaak te pakken kreeg. Snap je dat nou? Maar ja, ik werd er zelf ook best wel moe van en ben erna gelijk in slaap gevallen. 
En weet je, ik wist niet eens meer dat ik dat rare ding, dat riempje nog om m'n nek had toen ik weer wakker werd. Verder ben ik vandaag voor de tweede keer buiten de deur geweest en heb kennis gemaakt met de buren.
Ook weet ik hoe ik heet:"Elfie" zeggen ze dan en dan kom ik heel gauw als ik dat hoor zeggen.      Pootje Elfie xx


woensdag 15 januari 2014

Soooo cute!! 





Aanmelding Databank Honden

Databank Honden is een initiatief van de Raad van Beheer voor de Kynologie. Het is de officiële databank voor verplichte registratie van alle rashonden in Nederland.
Vanaf 1 april '13 is het verplicht om iedere pup of (geïmporteerde) hond binnen 14dgn. aan te melden cq te registreren. Dat is inclusief een 'Zoek en Terug Vind'-service van kwijtgeraakte honden. Hulpdiensten als de dierenambulance, dierenarts of het asiel kunnen via het registratienummer en de chip van de hond de eigenaar(s) opsporen voor een hereniging. De kosten zijn maar € 3,95 en dat hebben wij er graag voor over!
Op de website: Databank Honden is verdere informatie over het registreren van honden.

dinsdag 14 januari 2014

Na ruim 8 weken is het grote moment daar...
kláár om het nieuwe avontuur tegemoet te gaan!



 




Foto's boven en Video onder dd 13-01-2014


Het was ook de eerste nacht voor de pup. In een nieuwe bench, in een vreemde omgeving en met nieuwe mensen. Slechts 1 maal was er 'nachtdienst', dat bestond uit een klein uur midden in de nacht druk spelen tot de vermoeidheid de pup deed instorten. Gelukkig is ze alwel zindelijk in de eigen bench en petbedje. Dat is toch geweldig!

Vandaag 14/1 mocht Elfie haar blik verruimen. Was het gisteren alleen nog maar keuken en woonkamer, vandaag kwam daar de rest van het huis bij. Dat betekent: op ontdekking!!
Als ze moe is geworden kruipt ze zelf in de bench om te gaan slapen en wandelt er weer uit na een stretching van voorpootjes en achterpootjes en wel meteen erna vliegt er weer een kleine wervelstorm door het huis . . .

maandag 13 januari 2014

Van iets gegroeid tot groooooter gegroeid. Kijk even mee:








  


Van 5 weken foto bovenaan
tot 8,5 week onderste twee foto's met Elfie rechts

maandag 6 januari 2014

In dit eerste blogje zal ik mij even voorstellen:

Ik ben geboren op donderdag 14 november 2013 samen met nog vier zusjes en 1 broertje. Mijn nieuwe baasjes heb ik al vaak gezien en de vorige keer brachten ze speeltjes mee. Leuk!
Als ik wat groter gegroeid ben ga ik op maandag 13 januari 2014 verhuizen naar Friesland, dat wordt meteen mijn eerste keer
 rijden in een auto. Ik zal jullie tegen die tijd laten weten hoe het mij is vergaan. Maar eerst hieronder een paar (baby)kiekjes van mij samen met mijn familie. Als je op de foto's klikt krijg je een vergroting te zien.

Mijn familie, ik ben 2e van links en 2 dgn. oud

Ik ben de derde van links en 4 wkn.




Op de foto boven en onder ben ik 5 wkn.

zondag 5 januari 2014

Wie Ben Ik?

Ik ben een Italian Greyhound of op z'n hollands gezegd een Italiaans WindhondjeEn in Italië heet ik 'Il Piccolo Levriero Italiano'. Ik ben een erkend ras en de kleinste vertegenwoordiger van de Windhonden rasgroep. De fokker gaf mij de prachtige naam Carmen maar mijn roepnaam is ElfieIk heet zo omdat ik intussen de 11e hond ben bij de nieuwe familie die mij heeft uitgekozen én in de 11e maand van het jaar geboren ben: op 14-11-2013. Verder ben ik de zevende windhond in dit nieuwe huis.


Voor een betere weergave op internet, gebruik dan de Google Chrome webbrowser (of download 'm Nederlandstalig:  HIER )


vrijdag 3 januari 2014

Italian Greyhound op YouTube:

Doglopedia (USA)

Dogs 101 (USA)

Wil je de video's in groter formaat bekijken, klik dan rechts onderin de player op het YouTube logo: "Watch on YouTube.com". Er wordt dan een nieuwe pagina in je internetbrowser geopend. Helaas wordt het meestal vooraf gegaan door een minuut reclame. Kom jij nog ergens op het web een leuke video tegen of heb je een tip, laat het even weten via de reactie module 'Opmerkingen' hieronder. Het duurt wel 24uur voordat het zichtbaar wordt.